Clinica EliteClinica EliteClinica EliteClinica EliteClinica EliteClinica EliteClinica EliteClinica EliteClinica EliteClinica EliteClinica EliteClinica EliteClinica Elite Clinica Elite Clinica EliteClinica Elite

Informatii Utile
Pentru a intra in legatura cu un consultant al Clinicii Elite sau pentru programari telefonice, ne puteti contacta la numarul: 021.233.97.76 / 0720.260.024

Cv medic clinica elite

DESPRE HOMEOPATIE


Medicina este una singură, dar felul în care tratăm pacientul, terapeutica pe care o folosim face ca acestă medicină (altfel spus studiul bolilor) să fie privită din unghiuri într-un fel diametral opuse.

Alopatia (medicina oficială) vede sursa bolilor în cauze externe – microbi, bacterii, virusuri – și în consecință tratează aceste cauze externe, altfel spus contraatacă. Dar aproape întotdeauna boala nu este vindecată pe deplin, tratamentul de multe ori trebuind continuat toată viața, deci efectul este prin urmare paleativ. Să luăm ca exemplu pacienții cu hipertensiune: ei urmează zilnic acest tratament, sub care li se aduce o scădere temporară a tensiunii arteriale, dar prin renunțarea la tratament valorile revin.

Prin urmare boala – tensiunea arterială în acest caz – nu s-a vindecat, efectul a fost doar paleativ, pacientul fiind sortit să urmeze toată viața acest tratament, ”beneficiind” în plus și de reacțiile adverse ale acestor medicamente chimice. De asemenea, în timp, organismul poate să nu mai reacționeze la această terapie, fiind nevoie să fie crescute dozele sau adăugate noi medicamente chimice. Pe lângă aceste lucruri pacientul econdamnat la plata lunară a unor sume importante de bani, plătind astfel rata lunară la firmele producătoare ale acestor medicamente.

Dar care este definiția vindecării atunci? Să iei toată viața medicamente care în final nu vindecă cu adevărat – ci doar paleativ, sau ar trebui restituită sănătatea în mod blând, durabil și fără efecte secundare – cum face homeopatia. În homeopatie este clar că boala vine din interior și prin urmare și vindecarea tot din interior ar trebui să vină: spre deosebire de alopatie, în care ți se administrează o substanță chimică și aceea reacționează pentru a contracara boala – puterea de vindecare a organismului fiind astfel pusă între paranteze (pentru că doar substanța aceea actionează fiind administrată în mod cantitativ mg/kg corp), homeopatia este o metodă calitativă de tratament, medicamentul aducând doar informația necesară prin care puterea de vindecare a organismului este stimulată și prin urmare forța lui este cea care vindecă (și nu substanța chimică), vindecarea producându-se în sensul organismului.

Cum spuneam, în homeopatie cauza bolii este internă, apariția bolii fiind văzută ca venind din dezamăgiri, frici, dorințe. Ideea că lucrurile trebuie să fie într-un anumit fel și ele nu sunt cum ne asteptăm cauzează tristețe, furie, frustrare. Soluția este să ne vindecăm de aceste iluzii, de acea viziune de cum ar trebui să fie lucrurile, iar homeopatia este cea care va ajuta oamenii să se elibereze de acestea. Oamenii preferă să aibă o boala cât mai externă sau îndepărtată – ca de exemplu la nivelul pielii, decât la nivelul țesutului cerebral (creier).

Psihologic putem vedea acest lucru în tendința oamenilor de a-i blama pe alții pentru bolile lor, de a pune boala lor pe anumite circumstanțe sau alte lucruri asemănătoare. Ei preferă să vadă problema localizată în altă parte, indiferent unde, în loc să o vadă localizată în ei înșiși. Din punct de vedere psihologic acest lucru se numește proiectie. Aceasta explică preferința oamenilor pentru alopatie unde cauza este văzută în exterior, în loc de homeopatie unde cauza este văzută ca venind din interior. Trăirea psihologică este pe primul plan, emoțiile ne influențează corpul mai mult decât orice altceva, ele sunt primele cauze ale oricăror tulburări.
bottom