Ecografia 4D in sarcina

Ecografia 4D in sarcina

Ecografia 4D reprezinta o tehnica moderna de investigare non-invaziva a dezvoltarii fatului in uterul mamei. Ea este deosebit de utila pentru efectuarea:

BITEST-ului la 12 saptamani de amenoree, cand se cauta softmarkerii de anomalii genetice

ECO MORFO la 22-24 de saptamani de amenoree , cand se cauta anomalii morfologice (de dezvoltare a fiecarui organ vizibil ecografic)
ECO DOPPLER la 32-34 de saptamani, cand se cauta dezvoltarea fetala si placentara, LA si se masoara fluxurile de sange catre fat si in acesta.
Exista pe piata medicala mai multe tipuri de ecograf ce au aceasta functie, dar leaderul mondial de piata, conceput special pentru urmarirea sarcinii este ecograful Voluson/General Electric.
Ecografiile 4 D sunt lungi (30-50 de minute), costisitoare (300-500 lei) si incomode pentru viitoarea mamara, care trebuie sa stea culcata pe spate aproximativ o ora, cvasinemiscata. Ele nu sunt necesare la fiecare consult, chiar daca viitorii parinti isi doresc sa vada „ce face copilul”! Pentru luarea in evidenta a sarcinii, in caz de sangerare,in cazul in care mama nu mai simte miscand copilul si pentru biometria de 38-40 de saptamani este suficienta si indicata ecografia 2D, care este net mai scurta, mai ieftina, mai ușor de efectuat si da date suficiente pentru stabilirea conduitei medicale corecte.

Ecograf 4D Voluson

Produs de firma americana General Electric, unul din liderii de piata in domeniu, a fost conceput special pentru urmarirea cu maxima acuratete a sarcinii si a afectiunilor ginecologice.

In urma cu aproximativ 10 ani toate ecografele produse des firmele existente erau folosite in toate domeniile medicale. Din pacate, aceasta facea ca functiile acelor aparate sa fie limitate. A fost neaparata nevoie, in domeniul atat de sensibil al obstetricii, de gasirea unor solutii tehnice, care sa dea medicului obstetrician si viitorilor parinti mai multa siguranta. Pentru aceasta General Electric a creat aparatul Voluson si a continuat in colaboare cu medici ecografisti de marca sa il perfectioneze, ajungând sa produca a 6 a generatie.

Din 2012, acest aparat a fost achizitionat de Clinica Elite ca varf de gama, imediat dupa omologarea de catre Ministerului Sanatatii si este utilizat de medici supraspecializati, care va stau la dispozitie.

Pentru a intra in legatura cu un consultant al Clinicii Elite sau pentru programari telefonice, ne puteti contacta la numarul: 021.233.97.76 / 0720.260.024

Leave a reply