Radioablatia (termoliza prin radiofrecventa)

Radioablatia (termoliza prin radiofrecventa)

Cel mai exact controlabil efect (urmarit atat prin determinarea in timp real a temperaturii aplicate asupra structurii tisulare, cat si prin determinarea impedantei electrice a tesutului expus) este cel al aplicarii radiofrecventei, modalitate prin care pot fi focalizate degajari importante de energie cu efecte instantaneu vizualizabil ecografic (in timp real). Orice tesut poate fi distrus pe aceasta cale, cu amendamentul ca nu poate fi furnizata dovada distrugerii integrale. Consecinta logica este ca vom prefera sa tratam structurile benigne, a caror indepartare partiala nu reprezinta un pericol sau vom accepta ameliorarea si nu radicalitatea certa in tratamentul unor tumori maligne (indicatia se limiteaza la reducerea masei tumorale, cu reducerea volumului determinand atenuarea simptomelor si a complicatiilor unor tumori considerate nerezecabile).

Indicatiile cele mai judicioase se refera la distrugerea:

  • tumorilor benigne mamare (indeosebi adenofibroamelor)
  • chisturi mamare
  • tumorilor maligne superficiale considerate inoperabile, eventual si neiradiabile
  • fibroamelor uterine
  • valului palatin la persoane care sforaie (sufera de ronhopatie sau apnee-de-somn)

Rezultatele termolizei pentru fibroadenoame mamare in Clinica Elite au depasit asteptarile, indeosebi in cazul tumorilor solide sau chistice mamare, prin absenta completa a suferintei, pastrarea intocmai a structurilor mamare (fara cicatrici) si disparitia/atenuarea/reducerea semnificativa dimensionala a structurii tintite de termoliza. Gradul de satisfactie al pacientelor ce au apelat la aceasta tehnica a fost intotdeauna maxim (chiar si in cazul relativ rarelor rezultate incomplete!).

Aparat termoliza prin radiofrecventa Sometech

Aparat ce permite utilizarea energiei undelor radio pentru distrugerea locala a tesuturilor tumorale, abordate prin punctie sub ghidaj ecografic si beneficiind de un triplu control al efectului biologic (imagistic, termometric si al impedantei electrice tisulare). Tehnica este aplicabila sub hipno-analgezie generala, cu spitalizare de 2-3 ore si recuperare imediata. Cicatricea rezultata este milimetrica, discreta, nedureroasa, iar volumul si aspectul sanului nu se modifica dupa tratarea tumorii.

Pentru a intra in legatura cu un consultant al Clinicii Elite sau pentru programari telefonice, ne puteti contacta la numarul: 021.233.97.76 / 0720.260.024

Leave a reply