Reconstructia sanului cu cancer

Reconstructia sanului cu cancer

Cancerul mamar nu obliga la mutilare. Extirparea sanului poate fi doar partiala, cu sau fara remodelare, sau sanul extirpat in totalitate poate fi reconstruit, imediat (inainte de sfarsitul operatiei) sau tardiv (de obicei dupa 1 an). Acestea nu sunt alegeri care sa va scada siguranta (supravietuirea este practic identica celei obtinute de chirurgia mutilanta!!!), dar nu va vor fi propuse de chirurgi care opereaza prea putin (nu stapanesc tehnicile operatorii necesare) sau prea mult (minutiozitatea necesara ar strica randamentul de „banda industriala”).


Conservarea sanului se poate referi doar la piele si areola (mamelonul ar trebui indepartat, dar poate fi reconstruit) sau si la un volum de glanda mamara. Extirparea partiala a glandei mamare va obliga la radioterapie pentru a obtine rezultatul promis (cel similar chirurgiei mutilante).

Pentru pacienta, aceasta chirurgie inseamna dureri mai reduse postoperator, recuperare mai rapida, incredere in sine mai mare (fapt foarte vizibil in familie, dar si in mediul socio-profesional) si reducerea starilor depresive.

Aceasta chirurgie va este propusa in Clinica Elite, intr-o echipa de inalta competenta, inzestrata cu minutiozitate si blandete, care se pune integral la dispozitia dvs.

Pentru a intra in legatura cu un consultant al Clinicii Elite sau pentru programari telefonice, ne puteti contacta la numarul: 021.233.97.76 / 0720.260.024

Leave a reply